Varför distansrådgivning?

Competencer - möten på distans

När vi startade Competencer var ambitionen att göra det lika enkelt att köpa personlig rådgivning online som ett par skor eller en spis. Men hur kom det sig att vi valde att fokusera på terapi på distans?

En bidragande anledning var en studie från tidigt 2000-tal som visade att internetterapi är lika effektiv som terapi där terapeut och klient möts fysiskt. Vi tyckte det var intressant, och började leta efter mer information. Det visade sig att Sverige är världsledande på forskning inom internetterapi och det har gjorts flera studier på internetterapins resultat inom en mängd olika områden, allt från ångestsyndrom, depression och social fobi, till ätstörningar, tinnitus och spelberoende.

Det som var intressant var att det inte var någon större skillnad i  resultat jämfört med fysiska möten. Och vi såg en mängd fördelar med att ha mötet online! Till exempel behöver man inte ta hänsyn till vilka terapeuter som finns i ens omgivning, utan kan hitta en som verkligen passar ens behov, även om han eller hon sitter i Kiruna och man själv i Malmö. Och inte nog med det! Man slipper transport, man kan träffa sin terapeut när man är på semester, och känner man sig ömtålig och helst inte vill träffa någon – ja då kan man sitta hemma i tryggheten av sin egen soffa och prata med en terapeut.

Om det funkade inom terapi, borde det även fungera inom andra områden. Vi hade själva haft coacher genom jobbet och ofta haft det svårt att planera möten, så varför inte träffas på distans? Däremot tyckte vi det var och är viktigt att man träffar sin rådgivare i ett professionellt verktyg, där man inte blir störd. Det ska kännas tryggt och enkelt att använda. Vi tyckte inte att det fanns ett sådant digitalt mötesrum. Och efter många intervjuer, undersökningar och sena strategi-möten började vi bygga Competencer.

Competencer är ett mötesrum online där vi digitaliserar möten med professionella rådgivare och gör distansmöten enklare och bättre, både för rådgivare och klient. Vi gör det möjligt att dela dokument, skicka meddelanden, boka möten, betala och prata – allt på samma ställe. Som en virtuell soffa där man i lugn och ro kan få professionell rådgivning utan att något stör.

Vi hoppas att du gillar det. Du kan alltid höra av dig med kommentarer och frågor på hello@competencer.com.

Välkommen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s