Intervju med coachen Carina Vinberg

Carina Vinberg
Carina Vinberg är kommunikologen, ICF coachen och sportterapeuten som har bestigit Matterhorn. Hon jobbar med att utveckla individer och grupper och arbetar på ett sätt där hela kroppen involveras för att maximera hjärnans kapacitet. Kroppen är en enhet och Carina jobbar med kopplingen mellan fysiskt och mentalt välmående. Vi på Competencer hörde av oss till Carina för att lära känna henne bättre samt höra mer kring sättet som hon arbetar med kunder.

Hej Carina!

Vad är det som gör dig till en bra coach och kommunikolog?

Jag jobbar med utveckling av individer, grupper och organisationer där hela kroppen involveras för att maximera hjärnans kapacitet. Jag hjälper mina klienter att öka självinsikten och hitta sin egen potential. Jag är bra på att lyssna, ställa frågor och möta mina klienter där de är, hitta sätt att få fram ny kraft och motivation samt undanröja hinder och motstånd. Tillsammans utvecklar vi individuella och gemensamma ramar, värderingar och beteenden som hjälper dig – och ditt företag eller den grupp du tillhör – att nå de uppsatta målen. Tillsammans skapar vi balans mellan knopp och knopp.

Hur arbetar du med klienter?

Jag arbetar med olika aktivitetsramar som exempelvis samtal, coaching, guidning, fysiska rörelser och andning. Jag är även specialtränad som kommunikolog att känna igen vilka “nyckelfaktorer” som leder till framgång respektive misslyckande, oavsett bransch och systemnivå, samt vilka förändringar som ska till för att få individer och team till bestående förändringar! Med hjärnrörelser från bl.a. Brain Gym (https://en.wikipedia.org/wiki/Brain_Gym) stöttar vi integrering av ny kunskap och hjälper hjärnan att arbeta mer effektivt.

Vad är det som fått dig att använda Competencer?

Competencer gör det möjligt för mig att ”fylla ut” den arbetstid jag har som inte är bokad ännu.

Vad tycker du är fördelen med att coacha på distans?

Jag har arbetat på detta sätt under flera år med en del kunder. Vi har då möjlighet att ”ses” utan att fysiskt träffas vilket gör det möjligt att arbeta flexibelt och få kontinuitet i våra möten, något som kan vara svårt att få till annars på grund av arbete och livsstil. Om du som medarbetare eller chef är mer fokuserad, balanserad och stresstålig ökar både din kreativitet och prestation – och då är allt möjligt, eller hur?

Har du några tips till andra coacher eller privatpersoner som funderar på att börja använda Competencer?

Var nyfiken, våga tänka nytt och gå utanför ”komfortzonen”! För klienter rekommenderar jag också att man provar flera olika rådgivare.

Om du vill läsa mer om Carina, eller vill boka henne för coaching, hittar du hennes profil här.


Vad är Kommunikologi?
Kommunikologi är läran om struktur och dynamik inom kommunikation och förändring, där all upplevelse och allt beteende definieras som kommunikation. Det är en tvärdiciplinär metadiciplin som är utvecklad av de norska pedagogerna Truls Fleiner och Jorunn Sjøbakken. En certifierad kommunikolog är utbildad i att utföra förändringsarbete på individ-, grupp-,  och organisationsnivå. (källa: http://kommunikologforeningen.org/)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s