Tävla och vinn Karl Eders bok De 7 Vuxensynderna!

Karl Eder De 7 VuxensyndernaKarl Eder är legitimerad psykolog med flera års erfarenhet av att utreda och behandla barn och ungdomar inom barn- och ungdomspsykiatrins öppenvård. Under året har ni kunnat se Karl i webbserien ”Malou och barnpsykologerna” där han tillsammans med Fadi Lahdo och Malou von Sivers ger råd om hur man undviker sömnproblem och löser kaos vid matbordet.

Karl driver en psykologbyrå tillsammans med kompanjonen Fahdi Lahdo och både han och Fahdi erbjuder konsultationer via Competencer. Karl kom nyligen ut med boken “De sju vuxensynderna, Föräldrars vanligaste misstag och hur du undviker dem”. Boken vänder sig till föräldrar och går igenom vanliga tankefel hos vuxna som i många hushåll bidrar till att skapa frustration och konflikter med barn istället för en gemensam förståelse.

Vi på Competencer lottar nu ut två exemplar av Karls bok! För att vara med i tävlingen behöver du göra två saker (som går snabbt!):

1. Registrera ett konto på http://www.competencer.com

2. Dela vårt inlägg på Facebook. Ni hittar inlägget på Competencers sida: https://www.facebook.com/competencer

Vinnaren kommer lottas ut under början av vecka 46 och få ett exemplar skickat hem till sig på posten.

Nedan följer ett utdrag ur Karl Eders bok ”De 7 Vuxensynderna”:           En princip som jag kommer att återkomma till, gång på gång, är att det alltid finns en logisk förklaring till varför barn beter sig som de gör – och att den förklaringen sällan står att finna i avancerade psykologiska teorier. Psykologi är ingen raketforskning. Jag har en kollega som brukar säga att han blir misstänksam när något låter alltför komplicerat, och det tror jag är en sund inställning. En bra riktlinje är kanske det som skalden Esaias Tengér en gång skrev: “det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.”

Risken är annars att vi bara snurrar in oss ännu mer i problemen. Jag möter till exempel ofta föräldrar och lärare som pratar om barns problem utifrån begrepp som “dålig självkänsla”, vilket inte sällan är en onödig vag problemformulering. Ofta stämmer det kanske att barnet uppfattar sig själv på ett negativt sätt. Men det kan i sin tur bero på att barnet varje dag misslyckas i skolarbete, eller blir retat av sina kompisar. Istället för att fokusera på självkänslan, så behöver vi försöka ta reda på vad som händer i barnets vardagliga liv- vad det är som varje dag skapar och återskapar den negativa bild som barnet har av sig självt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s