Vad är årtidsbunden depression?

Dagarna blir allt kortare och det känns som att vintern är snart här. Även om denna tid kan vara mysig, känner många sig slitna och trötta. Årtidsbunden depression är en säsongsbunden depression där vissa personer sjunker in i en tillfällig depression under vinterhalvåret. Det är inte ovanligt att personer som lever långt från ekvatorn känner sig extra trötta när dagarna och dagsljuset blir allt kortare. I Sverige drabbas varje år cirka sju procent av befolkningen av allvarlig säsongsrelaterad depression enligt psykologiguiden.se.

Det finns många olika sätt att förbygga och behandla årtidsbunden depression. Fysisk aktivitet och tydliga rutiner hjälper många att må bättre, men ibland går det inte att lösa problemen på egen hand. Om du känner att du behöver stöd eller rådgivning under denna lite extra jobbiga period, besök gärna Competencer.com och boka en tid med en terapeut, psykolog eller coach som kan hjälpa dig.

På hösten drabbas många av nedstämdhet och depression. Under de mörkare månaderna blir många trötta och träning och rutiner blir viktigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s